News
Artsea navigational image map links Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών - Academy of Performing Arts Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις - Cultural Events Εκπαιδευτικά Νέα - Education News Καθηγητές - Professors Μουσική - Ωδείο | Music - Conservatory Χορός - Σχολή Χορού | Dance - School of Dance Θέατρο - Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης | Theater - Higher Drama School Εγγραφή - Μέλη | Members - Registration Χορηγοί - Συνεργσίες - Σύνδεσμοι | Sponsors - Collaborations - Links Επικοινωνία - Contact English translation Deutsch übersetzung Traduction Française Traducción al Español

Ενημέρωση για τις Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες των τμημάτων μας:
ευκαιρίες απασχόλησης, ακροάσεις για ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές, ανοιχτά μαθήματα, master classes, ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων εκπαίδευσης Χορού, Μουσικής και Θεάτρου.

Δελτία τύπου για την οργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, αναγγελία νέων προγραμμάτων και δράσεων της Ανώτερης Σχολής Δραματικής τέχνης, της Σχολής Χορού και του Ωδείου που λειτουργεί η Θάλασσα Πολιτισμού.

Δωρεάν μαθήματα μουσικής για παιδιά, εφήβους, ενήλικες - Δελτίο Τύπου

 • Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

  Κάτω από τη σκέπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός ενοριακός ναός Αγίων Ασωμάτων Θησείου (Αγίου Γεωργίου Χατζηκώστα) σε συνεργασία με το Ωδείο Θάλασσα Πολιτισμού (artsea.gr) προσφέρουν αρχική μουσική εκπαίδευση για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, δωρεάν.

  Με την καθοδήγηση ειδικευμένων εθελοντών εκπαιδευτών μουσικών, οι συμμετέχοντες στα μαθήματα μελετούν τις βάσεις της μουσικής, με σφαιρικό, συστηματικό και μεθοδικό τρόπο. Μαθαίνουν, δηλαδή, τη θεωρία της μουσικής, τη μουσική πράξη, την εξάσκηση και την παρουσίαση του αποτελέσματος της μελέτης τους, στο κοινό.

  Στην τάξη, επιλέγονται και διδάσκονται στοιχεία ρυθμικής & μουσικής αγωγής, θεωρία της μουσικής, μελωδικές ασκήσεις - σολφέζ, μουσικές ακροάσεις, μουσικές ιστορικές αναφορές, γνωριμία με τα μουσικά όργανα και την κατασκευή τους, πιάνο, ασκήσεις φωνητικής, τραγούδια, χορωδιακό σύνολο.

  Η αρχική μουσική εκπαίδευση οργανώνεται και αξιολογείται σε τρίμηνους κύκλους 12 μαθημάτων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει τις μουσικές βάσεις, ώστε να συνεχίσουν τις ειδικές μουσικές σπουδές τους, στο Ωδείο. Κάθε Σάββατο, οι επιλεγόμενοι συμμετέχοντες, παρακολουθούν τα μαθήματα μουσικής, αρχικού επιπέδου, με την επίβλεψη του Ωδείου Θάλασσα Πολιτισμού, στις, ειδικά για το σκοπό αυτό, διατιθέμενες αίθουσες του Δουρουτείου Πνευματικού Κέντρου, στην οδό Θερμοπυλών 11 – 13, στην Αθήνα.

  Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών μουσικής, που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις μουσικές γνώσεις τους, στους επιλεγόμενους συμμετέχοντες στα μαθήματα μουσικής, που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Ωδείο Θάλασσα Πολιτισμού, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία, για να παρακολουθήσουν την ειδική ενημέρωση, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους εθελοντές εκπαιδευτές μουσικής.
  Σχετικά άρθρα:
  Επαγγελματική κατεύθυνση και ειδίκευση για νέους καλλιτέχνες
  10μηνα προγράμματα επαγγελματικής κατεύθυνσης και ειδίκευσης στη Μουσική, στο Χορό και στο Θέατρο

  Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα μαθήματα μουσικής, χρειάζεται να πληρούν ορισμένα κοινωνικά και καλλιτεχνικά κριτήρια. Λόγω συγκεκριμένου αριθμού ατόμων στα μαθήματα, τα κριτήρια επιλογής εξετάζονται με προσοχή και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται, αφού επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία, να καταθέσουν τα ζητούμενα δικαιολογητικά και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής, προκειμένου να συμπεριληφθεί το όνομά τους στους συμμετέχοντες.

  Στοιχεία επικοινωνίας: Γραμματεία Ωδείου Θάλασσα Πολιτισμού
  Κολοκοτρώνη 152, 16451 Αργυρούπολη, τηλ. 210 996 6466

Προτείνετε αυτή τη σελίδα!

                                 

Εάν βρήκατε αυτή τη δημοσίευση χρήσιμη ή ενδιαφέρουσα, παρακαλούμε να την προτείνετε προς ανάγνωση, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του δικτυακού τόπου προτεινόμενου συνδέσμου ή κοινωνικής δικτύωσης, της επιλογής σας.

Kωδικός «QR»

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης κωδικών «QR», για να αποθηκεύσετε και να επισκεφθείτε από κινητό τηλέφωνο, tablet pc, pad, ή άλλη φορητή συσκευή, την παρούσα δημοσίευση. Το παρόν δελτίο τύπου έχει δημοσιευθεί στο artsea.gr. Η άδεια χρήσης του είναι ελεύθερη και απαιτεί αναφορά δημιουργού, μη εμπορική χρήση και παρόμοια διανομή (CC BY-NC-SA 3.0). Περίληψη και λεπτομέρεις είναι διαθέσιμες στο creativecommons.org. Kωδικός «QR», προς το σύνδεσμο της δημοσίευσης
[ http://artsea.gr/article.asp?i=65 ].
 Artsea - Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών: Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, Ωδείο, Σχολή Χορού. QR Code για το Δελτίο Τύπου: Δωρεάν μαθήματα μουσικής για παιδιά, εφήβους, ενήλικες - Δελτίο Τύπου.
artsea.gr - Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών «Θάλασσα Πολιτισμού», Κολοκοτρώνη 152 - Αργυρούπολη. 210 996 6466

| Εκτύπωση | Προηγούμενο Δελτίο Τύπου | Επόμενο Δελτίο Τύπου | Ευρετήριο - Εκπαιδευτικά νέα |

| Αρχή της σελίδας | Επιστροφή |